Alkuun
  • Valitse maa
  • Navigation
  • Yhteystiedot
Tietoja BSN

YRITYKSEN HISTORIA

2017 - Heinäkuu

SCA:n hygienialiiketoiminta-alueesta tulee Essity Tukholman pörssiin listautumisen seurauksena.

Essity on maailmanlaajuinen johtava hygienia- ja terveystuotteiden toimittaja, ja yhtiö listautui Tukholman pörssiin 15.6.2017.

Essityn listautuminen on seurausta SCA Groupin päätöksestä jakaa konserni kahteen erikseen listattuun yhtiöön: metsätuotteita toimittavaan SCA:han ja maailmanlaajuiseen johtavaan hygienia- ja terveystuotteiden toimittajaan Essityyn.

Hygienia ja terveys ovat Essityn vision ja strategian vahvoja tekijöitä, jotka johtavat organisaation kehitystä eteenpäin.

Essity-nimi pohjautuu vahvasti hygieniaan, terveyteen ja lääkinnällisiin tuotteisiin.

Essityn visiona on sitoutua parantamaan hyvinvointia johtavilla terveys- ja hygieniaratkaisuilla, ja yhtiön missiona on kehittää, tuottaa, markkinoida ja myydä arvolisättyjä hygieniatuotteita ja -palveluita kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Essityn tarjonnan monipuolistamisen uusien tuoteryhmien avulla on jo käynnistetty, ja siihen liittyen yhtiö osti äskettäin lääkinnällisiä ratkaisuja tarjoavan BSN medicalin.

Lisätietoja voi lukea osoitteesta  www.essity.com

2017 BSN medical – osa SCA-konsernia

Huhtikuussa 2017 BSN medical siirtyi johtavan maailmanlaajuisen hygienia- ja metsätuotekonserni SCA:n omistukseen. Konserni  kehittää, tuottaa, markkinoi ja myy henkilökohtaisia hygieniatuotteita, pehmopapereita ja metsätuotteita kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. BSN medicalin äskettäisen hankinnan myötä konsernin tuotetarjonta lisääntyy haavanhoito-, kompressio- ja ortopediatuotteilla. Tuotteita myydään noin 150 maassa monilla vahvoilla tuotemerkeillä, kuten TENA ja Tork, sekä muilla tuotemerkeillä, kuten Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda ja Zewa. Euroopan suurimpana yksityisenä metsänomistajana SCA painottaa voimakkaasti kestävän metsänhoidon merkitystä. Konsernilla oli vuonna 2016 noin 46 000 työntekijää ja sen liikevaihto oli noin 117 mrd SEK (EUR 12,4 mrd EUR). SCA on perustettu vuonna 1929, sen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa ja se on listattu Tukholman pörssissä. SCA on sitoutunut parantamaan hyvinvointia johtavilla hygienia- ja terveystuotteilla.

Osakkeiden myyntihinta on 1,4 mrd EUR ja siirtyvien velkojen määrä noin 1,34 mrd EUR1).

BSN medical kuuluu SCA:n Personal Care -liiketoiminta-alueeseen. BSN medical muodostaa yhdessä SCA:n Incontinence Care -liiketoimintayksikön kanssa uuden liiketoimintayksiön Health and Medical Solutions, jota johtaa Margareta Lehmann.

Yhtiön osakkaat hyväksyivät 5.4.2017 järjestetyssä äänestyksessä  yhtiön hallituksen ehdotuksen konserniin eriyttämisestä kahdeksi erikseen listatuksi yhtiöksi. Toinen näistä jatkaa toimintaa tehokkaana ja hyväkuntoisena metsätuoteyhtiö SCA:na, jolle kuuluvat kaikki metsätuotetoiminnot ja kaikki konsernin tällä hetkellä omistamat metsät. SCA:n hygienialiiketoiminta, joihin kuuluvat nykyiset Personal Care- (mukaan lukien äskettäin hankittu BSN medical) ja Tissue-liiketoiminnot, muuttuu johtavaksi maailmanlaajuiseksi hygienia- ja terveysyhtiöksi, joka toimii nimellä Essity.

Yhtiön jakaminen suoritetaan sopivalla aikataululla pörssiin listautumisen jälkeen, mutta kuitenkin viimeistään vuoden 2017 jälkimmäisellä puoliskolla.

Lue lisää: www.sca.com

2006 – 2016 Pääomasijoittajan omistuksessa

Vuonna 2012 yrityksen osti pääomasijoittaja EQT VI. 

Ennen EQT:tä BSN medicalin osti Montagu Private Equity vuonna 2006.

2001 – 2006 Beiersdorffin ja Smith & Nephewin yhteistyöyritys

BSN medical perustettiin huhtikuussa 2001, kun Beiersdorf AG, Hampuri, ja Smith & Nephew plc, Lontoo, -yhdistävät maantieteelliset ja verkostolliset voimansa yhteisyritykseksi haavanhoidon, murtumienhoidon, fysioterapian ja kompressiohoidon alalla. Sen jälkeen BSN medical on kasvanut täysiveriseksi itsenäiseksi ja kansainväliseksi toimijaksi terveydenhuollon markkinoilla. Neljän onnistuneen yrityskaupan myötä BSN laajensi kansainvälistä itsenäisyyttään ja laajensi tuotteistoaan erittäin innovatiivisilla tuoteuutuuksilla (esim. edistynyt haavanhoito) ja integroiduilla hoitoratkaisuilla.

BSN MEDICALIN HISTORIA

YHTEYSTIEDOT

BSN medical OY
c/o Oy Essity Finland AB
Itsehallintokuja 6
FI-02600 Espoo
Suomi


 Puh: +358 10 28 70 150
 Fax: +358 10 28 70 151